onsdag 31. august 2011

Blink


*Jeg får ikke sitte på en diger lesesal og disponere all den akademiske tida mi
-- jeg får ha rollespill og synge teambuilding-aktige sanger i obligatorisk ferdighetstrening.


*Jeg får ikke støte på hele omgangskretsen min fra videregående i universitetets vandrehaller
-- jeg får se kommende medlemmer av den nye omgangskretsen min, hver gang jeg snur meg. I høgskolens blekksputbygg. 


*Jeg får ikke snakke om hjernens srukturer og Cri du chat sydrome med flinke og morsomme studieassistenter
-- jeg får spørsmål om å lage kollokviegruppe av to nye venner, før jeg rakk å spørre dem. 


* Jeg får ikke velge mellom tre forskjellige varmretter i Teorifag-kantina hver dag
-- jeg får tenke ut fristende matpakker og spare spenna mine til viktigere ting. 


Og :


* Jeg får ikke en stjerne i alle andres bok
    for det ambisiøse yrkesvalget og alle
     A'ene mine
-- jeg får sitte rett som en saltstang i auditoriet,
      med en lattertåre i øyekroken eller med en klump i halsen,
         framkalt av det som er undervisninga mi. I en hel bachelorgrad. 

En gang skulle jeg skyte med pil og bue, sammen med mange seende mennesker. Jeg dro dårlige vitser, lo sammen med de andre og snudde meg i retninga jeg trodde jeg skulle skyte. Tenkte at dette var jo en god gjerning; litt av en oppmuntring for de andre i gruppa, i hvert fall hvis de var redd for at de var dårlige skyttere. 

Så skjøt jeg. Og traff midt i midten. Bull's eye. Mirakuløst, unødvendig og helt ut av det blå. Uten rettleding eller innblanding fra noen. Selvfølgelig holdt jeg på å le meg fillete.

Følelsen av å ha funnet studiet mitt, er litt lik. Jeg har snurra forvirra rundt og selvironisk valgt meg ei retning etter en dominorad av tilfeldigheter. Og så lagde jeg bull's eye.
- Men denne gangen sto det langt mer på spill, og jeg har mye mer å le av nå. 

Øynene mine liker ikke dette, og vi skal krangle og slåss. Men til slutt vinner jeg, og da kan jeg gå den fine skoleveien hjemover for siste gang og være en sertifisert sosionom. Det håper jeg.

8 kommentarer:

 1. Klart du kan! Men da må du sove om natta, også. Innlegg klokka 01.47? Haha... Du er savnet i Oslo, altså! Samtidig veldig godt å høre at du har det så bra:)

  SvarSlett
 2. Med tanke på hvilken avsender dén kritikken hadde, føler jeg meg ikke så hardt truffet, Mari-pia. ;) Takk takk takk. Kos å høre fra deg, så mye som bare det, når jeg ikke får sovet dere ut av senga deres så ofte som jeg skulle ønske.

  De siste teite setningene i den reviderte versjonen av dette innlegget, skrev jeg bare fordi de skulle passe med kommentaren din. Dig me.

  SvarSlett
 3. Haha, yummy... Nå må jeg være litt flink, også. "Hvor går transversalplanet? Hva menes med residualvolumet, RV?" Keep me posted, Kristinnsoldat! Bloggen har herved fått hedersplass under favoritter:)

  SvarSlett
 4. Da må jeg passe meg. Så kreisi!
  Jeg kan ingenting om residualvolumet eller transversalplanet, men blir veldig nyssgjerrig. Og jeg har jo ikke Underskog, så kanskje du óg må få deg en bløggerkonto en dag!

  SvarSlett
 5. Kanskje en skjønnlitterær-blogg. Kanskje en juge-blogg. Eller en bake-blogg. Eller is-anmeldelser. Der hadde jeg også truffet blink. Nå om dagen har jeg dog ikke tid til å tenke. PS: Det lukter litt vofs av teppet vårt og tørkestativet er bøyd. Lo godt da jeg skjønte hva som hadde skjedd der i gården! Når katten er borte legger bikkja seg i senga... Det skal jeg også snart. Digg! God natt, Kristingray<3

  SvarSlett
 6. Neimen i heitaste herreshortsen, er'e sant?! Hånei. Beklager. Jeg må visst begynne å koble ham når han skal være aleine med en seng. Men han må iallfall hatt ENORM glede av det, hvis han har klemt seg inn mellom stol og mac, oppå klesstativet... Jajajaja. Unnskyld igjen!

  Liker alle blogg-ideene dine, spesielt den med ljuginga kanskje. Gå for en kombo! Når du får tid til å tenke. Jeg gleder meg. Og nå er det snart bare en måned til OKTOBERFEST. :)

  SvarSlett
 7. No problemo! Han er tilgitt;) Godt at han også koste seg. Så at selve festen er utsolgt, men uka varer jo nesten hele oktober, så vi kan prates hvis det er en tid som passer bedre for besøk! Tar nok kontakt per elektronisk post eller short message service. Kos deg på skolen som vanlig din nerd, og ha en XL1T dag :*

  SvarSlett